Hulladékcsökkentési Hét

 

Óvodánk, hagyományainkhoz híven, ebben az esztendőben is csatlakozott az Európai Hulladékcsökkentési Hét (2017. november 18 – 26.) kezdeményezéséhez. A 2017 – es év kiemelt témája az Adj új életet tárgyaidnak! az újrahasználat és a megjavítás szellemében.


Óvodánk akciótervének középpontjában a régi tárgyak újragondolása és új formába való öltöztetése állt. Ezzel szerettük volna felhívni a figyelmet arra, hogy az értéktelennek hitt tárgyak is hordoznak értéket magukban. A hét folyamán minden csoport ebben a szellemben alkotta meg textíliák, gombok, zoknik és egyéb alapanyagok felhasználásával az újragondolt tárgyakat. Készültek pólóból táskák, fonott övek, pamutcsíkokból szőtt képek, zoknibabák, bábok, ékszerek. A projekthét lezárásaként a gyerekek segítségével egy kiállítást is berendeztünk az elkészült alkotásokból.

A héthez kapcsolódó másik fontos felhívásunk az eddig háttérbe szoruló használt tárgyak adományozásához kapcsolódott, amibe a szülőket is bevontuk. Arra kértük óvodásainkat és szüleiket, gondoljunk azokra a gyerekekre, akik nehezebb körülmények között élnek; tegyük szebbé számukra a közelgő Karácsonyt! Kértük, hogy az otthon már nem használt, de szép állapotban lévő játékokkal járuljanak hozzá játékgyűjtési akciónkhoz. Az összegyűjtött játékokból 20 csomagot állítottunk össze, amit a Máltai Szeretetszolgálat juttatott el rászoruló soproni családok részére.

 

 


Táncsics Zoltánné Leidgeb Erzsébet
gyakorlatvezető óvodapedagógus

 

hulladékcsökkentési hét hulladékcsökkentési hét

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu