Szakmai továbbképzés óvodánkban a környezettudatosság jegyében

Szakmai továbbképzés óvodánkban a környezettudatosság jegyében

 

 

Október 18. és 20. között a Lewinszky Anna Óvoda adott helyszínt a „Környezettudatosságra nevelés hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő óvodákban, a fejlesztés beépítése a pedagógiai programba” című pedagógus – továbbképzésnek. A háromnapos képzésnek kettős célja volt. Egyrészt az óvodapedagógusok módszertani, szakmai fejlődésének biztosítása, pedagógiai kompetenciáik korszerű tudáselemekkel való bővítése. Másrészt az óvodáktól elvárt hátránycsökkentő, esélyteremtő feladatok megvalósításának támogatása.


A képzésen résztvevő 14 óvodapedagógus az ország különböző részeiből érkezett (óvodánkat 2 óvónő képviselte), mind abban a reményben, hogy a környezettudatosság témakörében sok új inspirációval gazdagodhatnak. Az elméleti oktatást csoportmunkák és egyéni előadások színesítettek. A második napon óvodánk Rozmaring csoportosait figyelhettük meg, hospitálás keretén belül. Ildikó néni tartalmas délelőtt során mutatta be, hogyan lehet a gyerekek számára élménydús, ismereteket rendszerező tevékenységeket folytatni a környezeti nevelés témakörében.
A képzés végeztével az óvódapedagógusok számtalan időszerű és aktuális elméleti ismeretet szereztek és rengeteg, a gyakorlatban már működő jógyakorlatot láthattak.

 


Táncsics Zoltánné Leidgeb Erzsébet
gyakorlatvezető óvodapedagógus

 

környezet

környezet

környezet

környezet

környezet

környezet

környezet

környezet

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu