Emlékhét

 

Emlékhét

 

Az óvoda ebben az évben ünnepli névadója - Lewinszky Anna születésének 156. évfordulóját. Ebből az alkalomból az év során több ízben is tisztelegnek emléke előtt.

2022. febr. 21 – 25. között került megrendezésre a hagyományos emlékhét, amelyet a 2005-ös névadó ünnepség óta minden évben megrendeznek. Az esemény Lewinszky Anna halálának évfordulójához kapcsolódik, ezért az emlékhét kezdetén az óvoda dolgozói elhelyezték a megemlékezés koszorúját a Szent Mihály temetőben.

Az emlékhét célja egyrészt az emlékezés és tisztelgés a nagy előd előtt, másrészt az, hogy a gyermekekkel megismertessék Anna nénit, az ő munkásságát és megidézzék a kort, amiben élt. Az óvoda pedagógiai programjában jelentős szerepet kap a hagyományőrzés, ezért az évek során változatos módon hozták közelebb Anna néni korát.

Az óvónők a gyermekkel és szülőkkel együtt régi idők emlékeit gyűjtötték össze. A hét folyamán egyre gyarapodott a kiállítás: régi hangszerek, fényképek, használati eszközök, ruhák, könyvek kerültek kiállításra.

Az idei év mottója :„Zenék, táncok Anna néni korából”

Tisztelegve Kodály Zoltán emléke előtt is a közös éneklés örömét kívánták megéreztetni a gyermekekkel.

Naponta más hangszeres mini hangversenyre került sor. A megemlékezést a Benedek Elek Pedagógiai Kar hallgatói, oktatói tették színesebbé zenével, énekszóval.

A hét jelentős eseménye volt az emlékünnepség, ahol az óvoda apraja és nagyja közösen ünnepelt.

emlékhét

A hét jelentős eseménye volt az emlékünnepség, ahol az óvoda apraja és nagyja közösen ünnepelt.

Ekkor kerültek átadásra az óvoda saját alapítású kitüntetései is. Idén az óvoda kiváló pedagógusa Németh Orsolya német nemzetiségi óvodapedagógus, kiváló dolgozója pedig Németh Edina dajka lett. A kitüntetéseket Prof. Dr. Fábián Attila rektor és Kozák Tamásné óvodavezető adták át.

emlékhét

emlékhét

emlékhét

emlékhét

A hét nemzetiségi nappal zárult.  A csoportokban helyi magyar és német hagyományok elevenednek meg tájjellegű ételekkel, zenével, tánccal.

Elérhetőség

Soproni Egyetem Lewinszky Anna Gyakorló Óvoda

Címe: 9400 Sopron, Zsilip utca 1.
Telefonszám: +36-99-518 710
Mobil: +36-30-6 185 016

Honlap: la.uni-sopron.hu
e-mail: gyakovoda@uni-sopron.hu